דיני עבודה

 

דיני עבודה

בתור עובדים בחברה, ארגון, משרד או עסק יש לנו זכויות. פעמים רבות זכויותנו נפגעות מסיבות כאלה ואחרות, לכן חשוב לדעת את כל אותן זכויות בסיס ולהבין מה עלינו לעשות במקרה שכזה.

  • שכר מינימום – על פי החוק, בכדי שעובד יזכה לקבל שכר מינימום עליו להגיע לגיל 18 שנים ולהיות מועסק במשרה מלאה שלא עולה על 186 שעות בחודש. כיום שכר המינימום עומד על 25 שקלים לשעה או על סכום של 4,650 ש״ח. לנערים ונערות מתחת לגיל 18 נקבע שכר מינימום העומד על 30 שקלים לשעה.
  • הפסקות – ביום עבודה שנמשך 8 שעות, כל עובד זכאי להפסקה של 45 דקות לפחות שאינן נכללות כשעת עבודה. בזמן ההפסקה יוכל העובד לעזוב את מקום העבודה, אלא אם כן נוכחותו דרושה ואז זמן זה ייחשב בתוך זמן העבודה. הפסקות קצרות ייחשבו כזמן עבודה ועל פי החוק המעסיק לא אמור לפגוע בשכרו של העובד בעקבות הפסקות קצרות.
  • דמי נסיעה – את דמי הנסיעה קובעים על פי מספר הנסיעות של העובד בכדי להגיע למקום העבודה.
  • הסכם – את ההסכם חייב המעביד למסור לעובד מקסימום תוך 30 ימים מיום תחילת העבודה. ההסכם כולל את תנאי העסקה של העובד, את העיסוק ותחום האחריות של העובד, שמו של הממונה עליו, פירוט שכר וכדומה.
  • דמי הבראה – מרגע שצבר העובד ותק של שנת עבודה אחת, זכאי העובד לדמי הבראה. בשנה הראשונה יקבל העובד דמי הבראה עמור 5 ימים, בשנה השניה והשלישית עבור 6 ימים ו-7 ימים עבור השנה הרביעית עד השנה העשירית. דמי הבראה עומדים על סכום קבוע של 374 שקלים ליום.

משרד התעשייה והמסחר שומר על זכויות העובדים והאכיפה מתבצעת על ידי חקירה נגד המעסיק שחשוד בהפרת חוקים אלה וחוקים נוספים.